Vår & sommaraktiviteter

Dagsvandring

Den första är en dagsutflykt längs kustleden. Vi startar i närheten av Farstanäs naturreservat och går i lagom takt i ungefär 2 timmar plus stopp för lunch någonstans på mitten. Starten är klockan 11 och vi borde vara klara runt 14. Man tar med egen matsäck. Antingen färdig mat eller så får man ta med och laga mat på eget stormkök. Anhöriga är självklart välkomna att hänga med.

I god scoutanda skulle det vara bra om vi samåker med bil eller cyklar ut tillsammans. Möt gärna upp Jens som är ledare för spårarna på Järna IP vid 10.20 så leder han de som cyklar rätt. De som vill samåka med bil ses vid stugan 10.40. Hur många bilplatser det kommer finnas går inte att veta nu, vi får se på plats. Det är väldigt begränsade möjligheter till parkering så överväg något av alternativen hellre än att åka själv och lämna bilen under dagen.

Datum: söndag den 24:e april

Tid: 11.00-14:00 (ungefär)

Samling: https://maps.app.goo.gl/g6sqx1gZjgd3zJju8

Kläder efter väder

Egen matsäck

Anmäl dig här https://forms.gle/MfY2CEuK23qFxopFA

Vårläger

Vår andra planerade aktivitet är ett vårläger. Vi ska återigen vara på Alphyddan i Nykvarn. Vi kommer att återkomma med detaljerna men vi berättar det praktiska nu. Anhöriga är självklart välkomna att hänga med även här.

Datum: Torsdag 26:e – lördag 28:e maj

Tid: Samling 12:00, avslutning 15:00

Samling: BYSTA 40, 155 94 Nykvarn, Sverige Alphyddan

Packning för tre dagar, packlista finns på kårens hemsida

All mat ingår

Pris: 250 kr betalas till BG: 343-9890

Anmäl dig här https://forms.gle/dGJVQtVzaEBbTSVN6

Jorden Runt Sommarläger

Planeras för hela Järna Scoutkår tillsammans med andra kårer kring Södertälje. Boka in datumet i kalendern, mer info kommer lite senare. För att kunna erbjuda alla våra Scouter att delta behöver vi förstärkning i vårt ledarteam av några föräldrar. Hör av dig omgående om du kan vara med att ge våra scouter ett minnesvärt läger. 

Kontaktperson: Karin Löw

Datum: Torsdag 30:e juni – söndag 3:e juli

Plats: Eknäs, ca 5 km norr om Järna

Hoppas att så många som möjligt anmäler sig.

Välkomna