Monthly Archives: december 2011


Jamboree Danmark

Jamboree Danmark 2012 sker i Holstebro från den 21 juli till den 29 Juli 2012. Det kommer att bli det största scoutevenemanget någonsin i Danmark.

 

Besök scoutlägret

Alla är välkomna att titta förbi lägret. Lägret är beläget i den nordvästra utkanten av Holstebro. Ta en promenad genom campingen, upplev några av de stora evenemangen eller besök utställningar, kaféer, butiker och mötesplatser i lägret.

Utomhusaktiviteter i Holstebro

Naturupplevelser är en del av en scouts liv och på Jamboreen det finns gott om möjligheter att ha roligt utomhus. Golf för hela familjen är en stor del av fritidsaktiviteter i Holstebro. Sportfiskare hittar många spännande fiskeområden i denna region. Fiske i havet, sjöar, vattendrag eller en put-and-take-sjö är några av de platser du kan besöka med ditt metspö. Om du vill uppleva vatten i en kanot eller kajak finns det gott om ställen att besöka, till exempel en tur ner för Storå är en oförglömlig upplevelse.

Thorsminde beachBy Nordsjön på Thorsminde

Thorsminde är en del av Jamboree Danmark 2012, det är där de flesta vattenaktiviteter kommer att äga rum. Förutom vattenstaden erbjuder också det stora naturupplevelser. Ta en vandring i plantagerna, njut av kusten på hästryggen, eller hyr en cykel och utforska området. Få en känsla av historia vid Strandsmusset St George. Museet visar föremål som samlats in från skeppsvrak, hämtat av lokala dykare. Precis som H.C. Andersen (saga författare) kan du besöka Nørre Vosborg Manor, en gammal herrgård från 16-talet. Här kan du avnjuta en lätt lunch eller en promenad i området.

Anmäl ditt intresse att delta i Jamboree 2012 här.